76NOUTĂȚI din 2014-02-25 04:23:29
Project Ended
by marina
    
Bine ați venit !


PAGINA PRINCIPALĂ

CYBERDYN

PERSONAL

INFRASTRUCTURA

APLICAȚII @NLINE

BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WORKSHOP

CURSURI SPECIALIZARE

PROGRAM DOCTORAT

BLOG

LEGĂTURI UTILE

CONTACT

LOGIN

POSTURI VACANTE


Vizitator nr. 1208296

din 14/10/2010

Vizitatori @nline: 2

Membrii @nline: 0


Ultima actualizare:

 NEMO   ORGANIZATORI   CALL for PAPERS   DATE IMPORTANTE   INSCRIERE   PARTICIPANTI   PROGRAM 

 

NEMO - NumErical MOdelling using high performance computing

Workshop in Modelarea Numerica a Proceselor Geodinamice Folosind Tehnicile de Calcul de Inalta Performanta

Infrastructură Cibernetică pentru Studii Geodinamice Relaționate cu Zona Seismogenică Vrancea

 


 

Workshop-ul NEMO (NumErical MOdelling using high performance computing infrastructures) se organizeaza in perioada 10-11 Iunie 2013 la sediul Institutului de Geodinamica al Academiei Romane, Str. Jean-Louis Calderon 19-21, sector 2, Bucuresti, Romania.M Sunt invitati la acest workshop cercetatori interesati de domeniul modelarii numerice cu aplicabilitate in geodinamica, cercetatori din domeniul geostiintelor in general, studenti cu pregatire in geologie/geofizica/matematica/fizica/IT. Persoanele interesate pot trimite un rezumat pe tema modelarii numerice sau pe tema studiilor geodinamice/geofizice din zona Vrancea, in formatul ce poate fi descarcat in pagina INSCRIERE, respectand datele limita.

Scopul principal

Obiectivul major al workshop-ului NEMO (NumErical MOdelling using high performance computing infrastructures) este prezentarea într-o manieră multi- şi interdisciplinară a potențialului oferit cercetării din diverse domenii (şi în special al Ştiințelor Pământului) de sistemele de calcul avansat, de tipul infrastructurii cibernetice implementate în IGAR. La nivel mondial, oamenii de ştiință folosesc în prezent noile descoperiri în domeniul computerelor pentru a realiza simulări numerice complexe de mare rezoluție într-un interval de timp convenabil. Creşterea capacității şi vitezei de calcul în cazul sistemelor paralele permite şi dezvoltarea de algoritmi de calcul extrem de avansați pentru studierea unor fenomene care nu ar putea fi direct observate sau reproduse prin experimente clasice de laborator. Ca atare, modelarea proceselor naturale complexe în general, şi calculele numerice în particular, reprezintă o necesitate esențială a cercetării actuale. Puterea combinată a echipamentului de calcul de ultimă generație şi a programelor specializate folosite în cadrul grupurilor de cercetare interdisciplinare fac posibil avansul actual spre frontierele ştiinței şi deschid oportunități unice de cercetare ştiințifică.

Workshop-ul va prilejui şi prezentarea noii infrastructuri cibernetice implementată în cadrul Departamentului Dinamica Globului Terestru din IGAR, care constă în diverse sisteme de calcul şi vizualizare performante, de ultimă generaţie, cum ar fi supercomputerul CyberDyn sau sistemul de vizualizare 3D GeoWall.

Locul desfăşurării

Detalii privind locaţia şi modalităţi de acces vor fi furnizate în Circulara #2, care va prezenta şi programul manifestării.Lucrările simpozionului vor avea loc la sediul principal al Institutului de Geodinamică al Academiei Române, str. Jean-Louis Calderon nr. 19-21, sector 2, Bucureşti, în sala de seminarii din clădirea D.

  Institutul de Geodinamică Sabba Ștefănescu | Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică | Privacy Statement | Disclaimer |Copyright©2010 Marina Manea |

 

Proiect finanțat de ANCS prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivitații Economice" POS-CCE,

Axa Prioritară 2,

Operațiunea 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinatate

Powered by PHP & MySQL