76NOUTĂȚI din 2014-02-25 04:23:29
Project Ended
by marina
    
Bine ați venit !


PAGINA PRINCIPALĂ

CYBERDYN

PERSONAL

INFRASTRUCTURA

APLICAȚII @NLINE

BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WORKSHOP

CURSURI SPECIALIZARE

PROGRAM DOCTORAT

BLOG

LEGĂTURI UTILE

CONTACT

LOGIN

POSTURI VACANTE


Vizitator nr. 1073567

din 14/10/2010

Vizitatori @nline: 2

Membrii @nline: 0


Ultima actualizare:

 SCOP   OBIECTIVE   JUSTIFICARE   CONTEXT   ACTIVITATI   STUDII 

 

CYBERDYN

Infrastructură Cibernetică pentru Studii Geodinamice Relaționate cu Zona Seismogenică Vrancea

 


 

SCOPUL PRINCIPAL

     Scopul principal al acestui proiect interdisciplinar este de a construi o infrastructură cibernetică în cadrul Institutului de Geodinamică al Academiei Române de Științe din București, România, cu scopul de a studia evoluția geodinamică pe termen lung a zonei seismogene active Vrancea. Aceasta infrastructură cibernetică va fi formată dintr-un HPCC (High Performance Computing Cluster - Grup de Servere de Înaltă Peformanță), un HPVC (High Performance Visualization Cluster - Grup de Servere pentru Vizualizare de Înaltă Performanță) și un sistem de Vizualizare Stereo în 3D (GeoWall).
     O structură cibernetică este esențială pentru succesul cercetărilor în domeniul geodinamicii computaționale. Până acum nu existau astfel de posibilități tehnice în niciuna din instituțiile românești specializate în studiul Științelor Pământului în general și pentru Geodinamică în special. Prin acest proiect căutăm un sprijin în direcția creării pentru prima dată în Romania a unei structuri cibernetice moderne dedicată studiilor geodinamice.
     Această inițiativă va avea multiple implicații:
    -aducerea infrastructurii de cercetare a IGAR-ului la un nivel competitiv internațional ce ii va permite instituției lărgirea domeniilor de cercetare prin abordarea unei game largi de probleme geodinamice folosind metodologii moderne (modelarea numerică a proceselor termo-dinamice în mantaua superioară) și tehnologie de calcul la zi.
    -cresterea vizibilității IGAR-ului la scaraă națională și internațională prin metodele de cercetare moderne.
    -deschiderea participării IGAR-ului în diverse proiecte naționale și internaționale în care se cer capacități de calcul de înalt randament.
    -creearea unui grup de specialiști de înaltă calificare în geodinamica computaționala prin pregatirea unor cadre tinere în tehnică de calcul și a unor oameni de știință orientați în direcția știițelor pământului.
    -contribuția majoră a unei astfel de investiții în direcția acumulării de cunoștiințe și rezolvării problematicii legate de zona seismogenă Vrancea.

     De ceva vreme, originea și cauza seismicității la adâncimi intermediare în zona Vrancea au constituit cauza multor discuții științifice. Numeroase grupuri independente de cercetare au propus o serie de modele geodinamice mai mult sau mai puțin speculative. în acest proiect, propunem studierea câtorva din ipotezele geodinamice într-un mod consistent, folosind ajutorul dat de infrastructura cibernetică.

  Institutul de Geodinamică Sabba Ștefănescu | Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică | Privacy Statement | Disclaimer |Copyright©2010 Marina Manea |

 

Proiect finanțat de ANCS prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivitații Economice" POS-CCE,

Axa Prioritară 2,

Operațiunea 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinatate

Powered by PHP & MySQL