76NOUTĂȚI din 2014-02-25 04:23:29
Project Ended
by marina
    
Bine ați venit !


PAGINA PRINCIPALĂ

CYBERDYN

PERSONAL

INFRASTRUCTURA

APLICAȚII @NLINE

BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WORKSHOP

CURSURI SPECIALIZARE

PROGRAM DOCTORAT

BLOG

LEGĂTURI UTILE

CONTACT

LOGIN

POSTURI VACANTE


Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/cyberdyn/html/stats/stats_ro.php on line 2

Vizitator nr.

din 14/10/2010

Vizitatori @nline:

Membrii @nline: 0


Ultima actualizare:

 SCOP   HPCC   HPVC   GeoWall   Arhiva Foto   Film 

 

INFRASTRUCTURĂ

Infrastructură Cibernetică pentru Studii Geodinamice Relaționate cu Zona Seismogenică Vrancea

 


 

Infrastructura cibernetica pe care o implementam in Institutul de Geodinamica al Academiei Romane de Stiinte consta dintr-un sistem HPCC (High Performance Computing Cluster), HPVC (High Performance Visualization Cluster), GeoWall (sistem de vizualizare stereo in 3D) capabil sa ruleze/vizualizeze modele numerice tridimensionale de inalta rezolutie cu scopul principal de a raspunde la intrebari cheie cu privire la originea zonei seismice active Vrancea.

Se considera ca acest proiect va deschide un nou domeniu de cercetare in Romania: geodinamica numerica, directie larg raspandita in centrele moderne de cercetare din Europa si restul lumii. Merita subliniat ca aceasta infrastructura va fi prima de acest tip din Romania. Implementarea acestei infrastructuri IT va furniza un avans tehnologic Institutului de Geodinamica al Academiei Romane, ajutand aceasta institutie sa intre in randul institutiilor de cercetare renumite din lume.

Aceasta infrastructura cibernetica va asigura colaborarea interdisciplinara intre oamenii de stiinta lucrand in domeniul simularilor geodinamice numerice si studenti si va motiva studentii prin accesul la o infrastructura moderna si avansata in domeniul geostiintelor.

Acesta infrastructura s-a realizat cu ajutorul companiilor:

  Institutul de Geodinamică Sabba Ștefănescu | Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică | Privacy Statement | Disclaimer |Copyright©2010 Marina Manea |

 

Proiect finanțat de ANCS prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivitații Economice" POS-CCE,

Axa Prioritară 2,

Operațiunea 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinatate

Powered by PHP & MySQL