76NOUTĂȚI din 2014-02-25 04:23:29
Project Ended
by marina
    
Bine ați venit !


PAGINA PRINCIPALĂ

CYBERDYN

PERSONAL

INFRASTRUCTURA

APLICAȚII @NLINE

BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WORKSHOP

CURSURI SPECIALIZARE

PROGRAM DOCTORAT

BLOG

LEGĂTURI UTILE

CONTACT

LOGIN

POSTURI VACANTE


Vizitator nr. 1268710

din 14/10/2010

Vizitatori @nline: 2

Membrii @nline: 0


Ultima actualizare:

 SCOP   OBIECTIVE   JUSTIFICARE   CONTEXT   ACTIVITATI   STUDII 

 

CYBERDYN

Infrastructură Cibernetică pentru Studii Geodinamice Relaționate cu Zona Seismogenică Vrancea

 


 

OBIECTIVE SPECIFICE

      Obiectivul nr. 1: Cu ajutorul sistemului HPCC, vom construi o serie de modele geodinamice de înaltă rezoluție in 3D, bazate pe diferite scenarii de evoluție tectonică (de ex. Subducție cu „trench roll-back”, triplă joncțiune instabilă). Vom conduce o analiză critică asupra constrângerilor importante care vor fi aplicate modelelor noastre). Vom mări numărul de seturi de parametri de intrare folosind noi seturi de date din măsurători de teren efectuate pe infrastructura de cercetare a IGAR din zona geodinamic activă Vrancea.
     Procedurile sus-menționate vor porni intotdeauna de la construcția unor modele structural-tectonice cu ajutorul interpretărilor complexe ale informațiilor geologice și geofizice obținute anterior sau obținute în timpul proiectului. În acest scop vor fi folosite două abordări principale:
    -proiectarea și obținerea unei baze de date complexe în format digital pentru datele geologice, geofizice și geodezice obținute anterior.
    -obținerea unor noi seturi de date din campanii de măsurători de teren sau folosind înregistrările obținute la observatoarele de geodinamică.
     Institutul de Geodinamică al Academiei Romane de Stiințe a dezvoltat o infrastructură specifică de cercetare atât la scară locală (poligonul geodinamic Tulnici-Valea Sării – Vrâncioia amplasat în zona epicentrală) cât și la scară regională (rețeaua geodinamică națională) pentru monitorizarea dinamicii litosferei în zona de curbură a Carpaților Orientali. Deformările corticale și schimbările gravimetrice ne-mareice reflectând procesele terestre profunde vor fi observate și folosite pentru constrângerea modelelor sintetice produse de nou inființatul HPCC. Eventualele legături dintre deplasările orizontale ale compartimentelor faliei Peceneaga-Camena și activitatea seismică din zona Vrancea vor fi deasemenea monitorizate cu ajutorul observatorului geodinamic de la Bașpunar.
     Obiectivul nr. 2: Evaluarea legăturilor dintre parametrii de intrare și modelele finale (ex.: câmpul de temperaturi, câmpul de curgeri, distribuția eforturilor, deformările corticale), în particular în lumina ipotezelor noastre de lucru. Ne vom concentra asupra efectelor reologiei și a parametrilor folosiți în paleoreconstrucții, ce exercită efecte de prim ordin asupra evoluției tectonice.
     Obiectivul nr. 3: Explorarea implicațiilor modelelor noastre numerice asupra studiului structurii și evoluției zonei seismice Vrancea. Vom studia consecințele modelării numerice în stabilirea distribuției și evoluției câmpului de eforturi. Vom investiga de asemenea legătura dintre resultatele modelărilor și evoluția spațio-temporală a vulcanismului în Carpații Orientali.
Validarea modelelor obținute se va realiza cu ajutorul observațiilor de teren obținute pe infrastructura IGAR.

  Institutul de Geodinamică Sabba Ștefănescu | Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică | Privacy Statement | Disclaimer |Copyright©2010 Marina Manea |

 

Proiect finanțat de ANCS prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivitații Economice" POS-CCE,

Axa Prioritară 2,

Operațiunea 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinatate

Powered by PHP & MySQL