76NOUTĂȚI din 2014-02-25 04:23:29
Project Ended
by marina
    
Bine ați venit !


PAGINA PRINCIPALĂ

CYBERDYN

PERSONAL

INFRASTRUCTURA

APLICAȚII @NLINE

BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WORKSHOP

CURSURI SPECIALIZARE

PROGRAM DOCTORAT

BLOG

LEGĂTURI UTILE

CONTACT

LOGIN

POSTURI VACANTE


Vizitator nr. 1248830

din 14/10/2010

Vizitatori @nline: 2

Membrii @nline: 0


Ultima actualizare:

 SCOP   Studenti 

 

PROGRAM DOCTORAT

Infrastructură Cibernetică pentru Studii Geodinamice Relaționate cu Zona Seismogenică Vrancea

 


     Institutul de Geodinamică al Academiei Române, cu sediul în București, sector 2, str. Jean-Louis Calderon, nr. 19-21, derulează, începând cu data de 18.06.2010, proiectul "Infrastructura cibernetică pentru studii geodinamice relaționate cu zona seismogenă Vrancea", ID-593, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Operațiunea 2.1.2: "Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinătate ", în baza contractului de finanțare nr. 184/18.06.2010 încheiat cu Autoritatea Națională pentru Cercetare științifică, în calitate de Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul Economiei Comerțului și Mediului de Afaceri, în calitate de Autoritate de Management.

     In cadrul acestui proiect exista posibilitatea de realizare a studiilor doctorale, prin desfășurarea de activități de cercetare avansată în cadrul proiectului menționat.

     Studenții lucrează impreună cu Dr. Vlad Constantin Manea și Dr. Lucian Besutiu în Departamentul Dinamica Globului Terestru al Institutului de Geodinamică, efectuând cercetări legate de geodinamica zonei seismice Vrancea. Doctoranzii sunt pregătiți și pentru exploatarea și întreținerea infrastructurii cibernetice care va fi implementată în cadrul proiectului menționat.

     Scopul proiectului este de a explora originea și mecanismele zonei seismogenice Vrancea, folosind o serie de modele numerice 3D de inaltă rezoluție. Strategia de modelare va implica dezvoltarea unui flux de lucru bazat pe folosirea programului GPlates și a unei serii de simulari geodinamice cu ajutorul codurilor numerice CitcomS și I2ELVIS pentru a proba diferite scenarii tectonice. Pentru a impune condițiile la frontiera în construcția modelelor dinamice de convecție, se vor folosi o serie de modele de paleoreconstrucții pentru zona Vrancea. Doctoranzii vor trebui să ruleze și să vizualizeze modele de dinamică de fluide în 3D, folosind nou creata infrastructură.

     Cerințele minimale pentru obținerea burselor sunt urmatoarele:

    (1) pregătire în geofizică/geologie/fizică/IT/matematică sau un câmp de studii asemănător (un titlu de Master în Științe este preferat + prezentarea foii matricole care sa ateste medii peste 8.50 pentru materiile de specialitate),

    (2) cunoștiințe bune de Engleză (scris/vorbit/citit)

    (3) capacitatea de a lucra în echipă, alături de alți studenți și de personalul științific calificat

    (4) capacitatea de a asimila literatură interdisciplinară.

     Este de preferat cunoașterea și stăpânirea unui limbaj de programare (Fortran, C, Phyton) și a sistemului operativ Linux/Unix.

     Studenții trebuie sa fi obtinut cel putin media de la 8.50 la examenul de licența in conformitate cu regulile de admitere in programul de doctorat din universitatile de prestigiu.

  Institutul de Geodinamică Sabba Ștefănescu | Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică | Privacy Statement | Disclaimer |Copyright©2010 Marina Manea |

 

Proiect finanțat de ANCS prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivitații Economice" POS-CCE,

Axa Prioritară 2,

Operațiunea 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinatate

Powered by PHP & MySQL