76NOUTĂȚI din 2014-02-25 04:23:29
Project Ended
by marina
    
Bine ați venit !


PAGINA PRINCIPALĂ

CYBERDYN

PERSONAL

INFRASTRUCTURA

APLICAȚII @NLINE

BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WORKSHOP

CURSURI SPECIALIZARE

PROGRAM DOCTORAT

BLOG

LEGĂTURI UTILE

CONTACT

LOGIN

POSTURI VACANTE


Vizitator nr. 1268747

din 14/10/2010

Vizitatori @nline: 7

Membrii @nline: 0


Ultima actualizare:

 Vlad Manea  Lucian Besutiu  Marina Manea  Luminita Zlagnean  Ligia Atanasiu  Venera Dobrica  Mihai Pomeran  Magdalena Banescu  Raluca Brezeanu  Alexandru Zanogeanu 

 

PERSONAL

Infrastructură Cibernetică pentru Studii Geodinamice Relaționate cu Zona Seismogenică Vrancea


 PAGINA PRINCIPALA  EDUCATIE  CERCETARE  CURSURI  EXPERIENTA INDUSTRIE  CONFERINTE  ARTICOLE  ABSTRACTE  PROIECTE  SERVICII  PREMII  COLABORARI  DIVERSE  BONUS 

MSc. Mihai Pomeran
Download PDF_RO
Download PDF_EN

 

EXPERIENTA INDUSTRIE

Chara Software – Inginer – Programator - Aprilie – 2005 – Septembrie 2010
Atributii indeplinite : Creearea de noi parti de program si imbunatatirea celor existente ; Propunerea de solutii de implementare si aplicarea lor.
Una dintre primele provocari in cadrul perioadei de lucru la la Chara Software a fost rezolvarea unei probleme a codului existent. Am sesizat lipsa unui layer de abstractizare intr-o zona comuna a programului. Dupa ce am realizat aceasta abstractizare, colegilor programatori le-a fost mai usor sa scrie cod pentru o anumita functionalitate a ERP-ului Syntesio. Pentru solutionarea acestei probleme, am avut ca punct de plecare cunostintele insusite de-a lungul facultatii la cursurile de programare, cum ar fi : Programarea calculatoarelor ; Structuri de date si algoritmi ; Tehnici de programare, desigur aduse la cerintele momentului.
Alte adaugari la aplicatia ERP au constat in formularele realizate, acestea fiind de diverse tipuri : formulare de detalii ; rapoarte ; formulare de adaugare / modificare a inregistrarilor. Pentru a implementa aceste tipuri de functionalitati, am realizat o serie numeroasa de proceduri stocate (Microsoft SQL Server). De asemenea, am scris multe functii, clase de metode, metode, responsabile cu validarea si transportul datelor in format XML. Aceste parti de program au fost scrise in limbajele JavaScript si Visual Basic. Pentru afisarea datelor venite dinspre server-ul SQL, am aplicat transformari XSL pe datele in format XML venite de la server. Astfel rezultau pagini HTML interactive, cu ajutorul carora utilizatorul final putea fie sa inspecteze un anumit document, fie sa-i modifice atributele, fie sa realizeze rapoarte sintetice pe baza carora sa ia decizii importante pentru afacere. De asemenea pentru ducerea la bun sfarsit a acestor atributii, am fost nevoit sa apelez la cunostintele de programare insusite de-a lungul facultatii la cursurile de : Programarea calculatoarelor ; Structuri de date si algoritmi ; Tehnici de programare, pe care am continuat in permanenta sa le imbogatesc printr-o munca continua de documentare.
Un tip special de formulare au fost cele de tiparire, particularitatea acestora fiind vizualizarea datelor. Aceasta a fost implementata ca un export intr-un fisier Microsoft Word. Lucrul acesta a folosit utilizatorilor finali pentru a putea specifica un format de tiparire specific, pentru fiecare client, a unor documente contabile si extracontabile. Aici rezultatul trimis de procedura stocata in serverul SQL si prelucrat de o zona comuna a serverului IIS in format XML era transformat intr-un format specific aplicatiei Microsoft Word. O solutie similara a fost folosita si pentru exportul unor rapoarte in format specific aplicatiei Microsoft Excel. Toate aceste functionalitati au fost construite pe baza cunostintelor de programare insusite de-a lungul facultatii la cursurile de: Programarea calculatoarelor ; Structuri de date si algoritmi ; Tehnici de programare.
O alta provocare acceptata si dusa la bun sfarsit a fost realizarea comunicarii intre serverul web al ERP-ului si un serviciu web. Pentru a realiza acest lucru am folosit bibliotecile de programme de comunicare prin protocolul SOAP peste HTML, implementate de Microsoft. Am folosit aceasta solutie, intrucat sistemul in care era integrat acest modul nu putea folosi facilitatile noii tehnologii Microsoft, .NET.
As mentiona ca intreaga mea munca la Chara software a constintuit o provocare : practic mi-am schimbat domeniul de activitate, orientandu-ma spre productia de software. Acest lucru a fost posibil desigur pornind de la cunostintele mele dobandite pe durata facultatii, dar acesta a fost doar punctul de plecare. Fiecare dintre problemele rezolvate de-a lungul anilor a presupus munca de documentare, imbogatirea cunstintelor mele cu date la zi si acumularea in consecinta de experienta in domeniul programarii de calculatoare.
Practic, in primii ani de experienta profesionala am continuat sa aprofundez cunostintele mele de arhitectura a calculatoarelor, transmisii de date ; Sisteme cu evenimente discrete, urmand ca in ultimii 5 ani sa ma formez ca programator
ID Sarrieri – administrator retea - noiembrie 2003 – aprilie – 2005.
Ca administrator de retea, a trebuit sa ma ocup de administrarea sistemului informatic distribuit, atat din punct de vedere hardware cat si software.
La indeplinirea sarcinilor care presupuneau achizitionarea de tehinca de calcul, pe langa studiul manualelor diverselor componente, necesar pentru asigurarea compatibilitatii, am folosit cunostintele de Arhitectura calculatoarelor.
Administrarea serverelor ERP, de fisiere si a serverului de e-mail a implicat si realizarea de filtre de SPAM, solicitand folosirea cunostintelor din cursul de Sisteme de conducere a proceselor continue.
In cadrul activitatii de administrare a bazei de date ERP am realizat o procedura automata de back-up a bazei de date, pentru care am folosit cunostinte de programare de scripturi batch acumulate in timpul facultatii la cursurile de Tehnici de programare si Sisteme bazate pe cunostinte.
La imbunatatirea infrastructurii de retea am folosit informatiile de la cursul de transmisii de date, atat pentru propunerea de solutii de marire a capacitatii de transport spre si dinspre WAN (Wide Area Network) cat si pentru imbunatatirea conectivitatii in perimetrul unitatii LAN (Local Area Network), prin instalarea unui router wireless.
Pentru realizarea activitatii de intretinere a statiilor de lucru, am folosit experienta personala acumulata, imbinata cu informatiile fundamentale asimilate la cursurile de Elemente de stiinta sistemelor si calculatoarelor, Interfata om – masina.
Parte a activitatii de administrare a ERP-ului la ID Sarrieri a fost realizarea de rapoarte si configurarea formatului de tiparire a documentelor contabile, lucruri care au solicitat aplicarea cunostintelor de SQL asimilate la cursul de Sisteme bazate pe cunostinte.
ICGFC – inspector de specialitate – Administrator de sistem informatic.
Noiembrie 2001 – Noiembrie 2003.
In aceasta perioada sarcinile mele au cuprins administrarea sistemului informatic distribuit, atat din punct de vedere hardware cat si software.
Pentru o mai usoara administrare a retelei, avand in vedere ca aceasta era eterogena din punct de vedere al vitezei de transfer intre noduri, am alcatuit o topologie specifica situatiei date. Pentru aceasta am apelat la cunostintele cursului Sisteme dinamice cu evenimente discrete. In cadrul aceleiasi activitati de administrare a retelei, am aplicat cunostinte legate de protocolul TCP/IP (DHCP / Subnet) asimilate la cursul de Protocoale de comunicatie.
Pentru configurarea serverelor de fisiere si e-mail si pentru administrarea lor am folosit informatii dobandite atat la cursurile organizate de IBM, cat si la elementele de baza dobandite la cursurile de Arhitectura calculatoarelor si Transmisii de date.
La proiectarea si implementarea Bazei de date care continea titlurile de proprietate, am apelat la cursul de baze de date, si anume Sisteme bazate pe cunostinte.
Pentru realizarea activitatii de intretinere a statiilor de lucru, am folosit experienta personala, imbinata cu informatiile fundamentale asimilate la cursurile de Elemente de stiinta sistemelor si calculatoarelor, Interfata om – masina.
Am participat la refacerea infrastructurii de retea in ICGFC : in acest sens, sarcinile indeplinte de mine prevedeau proiectarea infrastructurii de retea si supravegherea lucrarilor de cablare. Astfel, pentru realizarea proiectului, am folosit informatii de la cursul de Transmisii de date precum si de informatii sintetizate pentru lucrarea de diploma.
TecMiaco – inginer martie 2000 – noiembrie 2000
Atributiile mele in cadrul acestei firme au constat in extragerea de rapoarte bazate pe informatiile stocate intr-o baza de date si de agregarea datelor provenite din sucursale.
Pentru realizarea rapoartelor, am folosit cunostintele de SQL dobandite in facultate la cursul de Sisteme bazate pe cunostinte.
La indeplinirea activitatii de agregare si de import a datelor provenite din bazele de date distribuite in baza de date centrala, am folosit de asemenea cunostinte de la Sisteme bazate pe cunostinte.
La realizarea sistemului de colectare a datelor, am apelat la cursul de Transmisii de date pentru a elabora solutiile propuse

  Institutul de Geodinamică Sabba Ștefănescu | Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică | Privacy Statement | Disclaimer |Copyright©2010 Marina Manea |

 

Proiect finanțat de ANCS prin Programul Operațional Sectorial "Creșterea Competitivitații Economice" POS-CCE,

Axa Prioritară 2,

Operațiunea 2.1.2 - Proiecte CD de înalt nivel științific la care vor participa specialiști din străinatate

Powered by PHP & MySQL